Başarılı Olmanın Sırları – Şerif Kaynar

Merhaba. Kişisel gelişim ile ilgili yazılarıma devam ediyorum. Bu aralar eksikleri eksiltmek için fırsatlar var ve bu fırsatları değerlendirmek için çok uygun bir zaman. Mesai saatlerinden sonra gece yatmadan önce Tedx videolarını izlemek hem keyifli hem de insanın ufkunu açıyor. Ben de sizler için ünlü CEO avcısı Şerif Kaynar’ın konuşmasından aldığım notları paylaşmak istiyorum. Şerif Bey’in yıllara meydan okuyan deneyimlerinden ortaya çıkan Başarılı olmanın 12 sırrı gerçekten çok faydalı.

Gelelim Şerif Kaynar’ın Başarılı Olmaya ait 12 adet sırrı;

1- Uzlaşma Kültürü; Ben dahil bir çok kişinin yapmakta zorlandığı bir alan diye düşünüyorum. Uzlaşma kültürünün oluşturulması evde, işte veya yolda gerçekten insanların hayatlarını kolaylaştırmaktadır. Asgari zeminde buluşmak uzlaşma kültürünün en önemli parçası.

2- Satış Becerileri; Hayat aslında tam bir satış okulu. Satış ve pazarlama mevzusu sadece bir ürünü, hizmeti veya malı değil insanın kendisini de satması anlamına geliyor. Amerikalıların satış ve pazarlama başarısını hepimiz biliyoruz. Ufacık şeyleri öyle büyütüp pazarlayıp satıyorlar ki biz de aynı şeyleri yapabiliriz diye düşünüyorum.

3- Etik Yöneticilik; Hayatın her alanında olduğu gibi iş hayatında da etik davranmak, kurumu temsil ettiğimizi unutmadan adımlar atmamız gerekiyor.  –

4- Sıfırdan Başlayabilmek; Birçoğumuzun yapmaktan korktuğumuz konulardan biri geliyor. Geçenlerde yazdığım yazıda da belirttiğim gibi insanlar konfor alanından çıkmamak için , korkulardan kaçtığından çok risk almamakta ve hayatlarını değiştirmekten çekinmektedir. Bu bakımdan sıfırdan başlayabilme cesareti ve tutkusu içimizde olmalıdır.

5- Hepsi Şanslı İnsanlar; Hayat evet herkese eşit davranmıyor ama doğru zamanda doğru hamleler yaparak kendi şansımızı elde edebiliriz. Şerif Bey olayı şöyle anlatıyor. Her gün tepemizden geçen şans füzelerine elimizi uzatıp yakalamamız gerekiyor. Ama bunu gerçekten istememiz gerekiyor.

6- Sevilen İnsanlar Daha Yukarıya Gidiyor;  En basiti sabah işe geldiğimizde çalışma arkadaşlarımızla  gülümsememiz bizi farklı kılacaktır. Bilgiyi paylaşan , herkese kapısı açık olan ve egosu küçük olan kişiler her zaman daha iyi yerlere gelir.

7- Geniş Network ve bağlantı;   Bugün yanınızdaki kişi size beş yıl sonra en büyük fırsatı yaratacak kişi olabilir  ve network den müthiş fırsatlar çıkar. Bir araştırmadan insanların terfilerinin %20’si yaptıkları iş , %80’i ise ikili ilişkilerden geldiği yazıyordu. Bağlantı evet gerçekten çok önemli.

8- Liderlik Ruhu; Liderlik ruhu kimine göre doğuştan kimine göre ise eğitimler sonucu geliştirilebilir deniyor. Bir işe giriş işte de öğrenildiği oluyor, mentör desteğinde alınan eğitimle. Bu yönümüzü geliştirmek , liderlerin yaptıklarını incelemek gerekiyor.

9- Hayal Gücü: Aslında basit gibi görünüyor ama o kadar önemli ki. Hayal edip hedeflerinize koşmanız, hayalleriniz için uğraşmamız gerekiyor. Bunun için kitap okumak, seyahat etmek çok faydalı.

Gelelim Şerif Kaynar Bey’in listesinde olmazsa olmaz son 3 özellik:

10- Öğrenme Kabiliyeti;  Bir konuda uzmanlaşmak, bilgi sahibi olmak , ilerlemek için devamlı öğrenmeye açık olmak gerekiyor. Öğrenmenin sınırı yok ve her gün yeni şeyler öğrenmemiz için kendimizi motive etmemiz gerekiyor.

11- Cömert Olmak;  Kriter şu yönetici altından kaç kişi ilerleyerek büyümüş. Bu cömertlik sadece maddi açıdan değil manevi açıdan da insanların önünü açarak ve onları destekleyerek oluyor. Ekibinizde çalışan başarılı insanları kıskanmayın ve onlara ön ayak olun. Yukarıda saydığımız gibi tanıdığınız ve bildiğiniz bir bağlantıya belki de sahip olacaksınız kim bilir.

12- Saygı; Her şeyin özeti herhalde. Hayata ve kendine saygısı olan insan en sonunda kazanır. En önemlisi güven insanlar sonunda güvendiği kişiler ile iş yapar. Güveni kazanmak zordur, kaybetmek kolaydır.

Faydalı olması dileğiyle. Fikirlerinizi her platformdan benimle paylaşabilirsiniz.

 

Etiketler: , ,

Benzer Yazılar

Yazar:
Önceki Yazılar Sonraki Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 paylaşım