Kredi Kartı Asgari Ödemesi Nasıl Hesaplanır?

Günümüzde kredi kartı kullanmayan ve ödemelerini nakit olarak yapan kişi sayısının bir hayli azaldığını söyleyebiliriz. Kredi kartı kullanımının sunduğu avantajlar bu ödeme yönteminin gün geçtikçe daha fazla tercih edilmesini de beraberinde getiriyor. Elbette kredi kartı kullanımında dikkat edilmesi gereken çeşitli hususlar da var. Bunların başında gelen ise ödeme alışkanlıklarıdır.

Kredi kartı ödeme dendiğinde ise en fazla ön plana çıkan unsur asgari ödeme tutarı oluyor. Sürekli olarak kredi kartının sadece asgari ödeme tutarının yatırılması, doğru bir seçenek değildir. Çünkü bu durumda ödemediğiniz yani asgari ödeme tutarı dışında kalan kredi kartı borcunuza banka tarafından faiz uygulanıyor. Dolayısıyla sürekli olarak asgari ödeme tutarına yönelmekten kaynaklı olarak her ay hesap kesim tarihinden itibaren gecikme faizi uygulanması söz konusu olacaktır.

Bu konuda sıklıkla merak edilen hususlardan biri de kredi kartı asgari hesaplama oluyor. Söz konusu hesaplamanın nasıl yapıldığı ya da herkes için bu tutarın aynı olup olmadığı merak ediliyor. Öncelikle asgari ödeme tutarının kredi kartı borcunun son ödeme tarihine kadar olan zaman dilimi içerisinde ödenmesi gereken minimum meblağ olduğunu belirtelim. Kredi kartı sahipleri için belirlenen asgari ödeme tutarında kredi kartı limiti dikkate alınıyor.

Elbette bu meblağın belirlenmesinde bazı yasal düzenlemelerin ve yönetmeliklerin de dikkate alındığının altını çizmeliyiz. Çok sayıda kişinin kredi kartı limiti 15 bin TL’ye kadar oluyor. Bu kişiler için asgari ödeme tutarı yapılan toplam borcun % 30’u kadar oluyor. Eğer kredi kartı limiti 15 bin TL ila 20 bin TL arasında ise bu durumda asgari ödeme tutarı toplam harcamanın % 35’i kadardır. 20 bin TL üzerinde bir limit söz konusu ise asgari ödeme tutarı da harcamanın % 40’ı olacak şeklinde hesaplanır.

Kredi kartı kullanımı ve borç ödemeleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz Findeks internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Hangi durumda bankaların faiz uyguladığı, bu faiz oranının kaç olduğu ve nasıl belirlendiği, hangi durumda bankanın hakkınızda yasal işlem sürecini başlattığı konularında da detaylı bilgiye kolaylıkla bu siteden ulaşabileceğinizi belirtelim.

Etiketler: ,

Benzer Yazılar

Yazar:
Önceki Yazılar Sonraki Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 paylaşım